Particuliere huisartsen hunkeren naar salarissen november 2017

Tal van particuliere huisartsen hebben nog geen financiële vergoeding ontvangen voor de geleverde diensten in november 2017 aan patiënten die bij de grootste zorgverzekeraar Staatsziekenfonds (SZF) verzekerd zijn. Dit bevestigt het VHP-assembleelid tevens medicus, Dew Sharman, tegenover Dagblad Suriname. De trend van onzekere uitbetalingen door de autoriteiten wordt ondanks de vele noodkreten vanuit de samenleving onverkort voortgezet. Dit, terwijl de kosten in levensonderhoud alsmaar de pan uitvliegen. “De particuliere huisartsen hebben geen zicht wanneer zij de uitbetaling gaan krijgen. Zij zijn kleine ondernemers die ook maandelijks hun nutsvoorzieningen moeten betalen; alle kosten lopen door terwijl ze nog geen geld hebben gehad.” Deze omstandigheden zijn vooral vanwege de komende feestdagen zeer verontrustend. Het heel jaar door heeft de gezondheidssector in moeilijk vaarwater verkeerd. Sharman merkt op dat het personeel van de Regionale Gezondheidsdienst haar tanden moest laten zien om over de salarissen te kunnen beschikken. Dit was onlangs ook het geval bij het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) en het ’s Lands Hospitaal. “SZF is niet alleen de grootste zorgverzekeraar, maar ook de grootste wanbetaler binnen de gezondheidszorg.” Daarom hoopt de medicus dat SZF in het vervolg gedisciplineerd te werk gaat, opdat de bedrijfsvoering van huisartsen niet in gedrang komt. “Immers, niet alleen de dienstverlener wordt gedupeerd, maar ook de samenleving”, voegt Sharman aan toe.
KSR

error: Kopiëren mag niet!