Ruben Rozendaal pleegt zelfmoord

1Rozendaal pleegt zelfmoordRuben Rozendaal heeft zijn woorden in daden omgezet. Rozendaal, een van de verdachten van de 8 decembermoorden, heeft tussen woensdag 29 november en vrijdag 1 december 2017 zich van het leven beroofd. Hij heeft blijkbaar zijn linkerarm ter hoogte van de dialyseshunt diep ingesneden. Het slachtoffer is vanwege de diepe snijverwonding doodgebloed. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat Rozendaal in de slaapkamer van zijn woning badend in bloed werd aangetroffen. Iemand die eten voor het slachtoffer bracht, heeft hem in die situatie aangetroffen. Het onderzoek wees uit dat het slachtoffer vanaf woensdag geen gebruik heeft gemaakt van het eten dat hem was aangeboden. Vrijdagavond werd er weer eten gebracht en men merkte dat het slachtoffer sinds die woensdag niet was gezien. De dochter van het slachtoffer begaf zich na de mededeling ter plaatse. Zij heeft toen de politie ingeschakeld. Ter plaatse aangekomen, betrad de sterke arm de woning en vond het ontzielde lichaam in de slaapkamer. De politie schakelde een arts in die de dood van het slachtoffer vaststelde. Omdat er geen tekenen van misdrijf aanwezig waren en op basis van de verklaringen van de familie heeft de politie na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie het lijk afgestaan aan de nabestaanden. Volgens de familie liep het slachtoffer al enige tijd rond met zelfmoordplannen.
Dagblad Suriname heeft de informatie dat het motief achter deze zelfmoord mede gezocht moet worden in de verslechterende gezondheidstoestand van Rozendaal. Het slachtoffer was diabeet, werd gedialyseerd en financieel stond hij niet sterk. Wat hem ook heel veel tegen zat, was de behandeling van het 8 decemberproces. In de decembermoorden heeft de auditeur-militair tegen Rozendaal een straf voorgesteld van 10 jaar. Na het requisitoir werd de verdachte zeer emotioneel. Hij reageerde publiekelijk door te stellen dat hij vrijspraak had verwacht en dat de eis hem kapot heeft gemaakt. Hij zou zich dan maar moeten opofferen, zei hij toen. Voor velen is dit nieuws als een shock gekomen. Rozendaal heeft zijn woorden in daden omgezet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!