Regiocommandant in kwestie helikopter Hi-Jet: “Het is vooralsnog een melding”

Regiocommandant in kwestie HiRegiocommandant in kwestie Hi
Regiocommandant in kwestie HiRegiocommandant in kwestie Hi (2)Delen van de sinds 23 mei 2015 verdwenen EC-135 helikopter van Hi-Jet en menselijke resten zijn woensdag door enkele Maleisiërs ontdekt op weg naar het Matawaigebied te Pusugrunu. Regiocommandant Robby Ramjiawan van Midden Suriname bevestigt dat aan hem is gerapporteerd dat een verdwenen helikopter is ontdekt door enkele Maleisiërs. De politie is moment bezig de opgegeven locatie te bereiken. “Het is vooralsnog een melding”, benadrukt Ramjiawan. De piloot Donovan van Embricqs en de technisch medewerker Ryatno Kertodikromo waren op zaterdag 23 mei 2015 onderweg vanuit het binnenland naar Paramaribo toen de helikopter van de radar verdween. Een andere helikopter van hetzelfde bedrijf was op dezelfde route, maar besloot vanwege slecht weer te landen op een lokale landingsbaan in het dorp Pusugrunu. Van Embricqs zette door in een poging Paramaribo te bereiken. Zoekacties van de autoriteiten hadden tot nu toe niets opgeleverd. Hi-Jet had zelfs een bedrag van 35.000 US dollar uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden tot het terugvinden van de twee medewerkers en het vliegtuig. Het is bijkans twee en een half jaar dat deze helikopter zoek was. Het onderzoek duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!