Winston Caldeira: ‘Leningen Suriname mogen wel degelijk door komende generatie worden terugbetaald’

Winston Caldeira
Winston Caldeira
‘Helaas zijn de meningen omtrent de recente geschiedenis van Suriname nog sterk verdeeld, het nodige huiswerk moet nog door onze geschiedschrijvers en analisten worden gemaakt en de nationale dialoog moet nog op gang komen. Hierbij is het achterhalen van feiten en gebeurtenissen nodig, maar vooral een blik vooruit, want wij moeten samen verder’, aldus agro-econoom Winston Caldeira tijdens een lezing over 42 jaar onafhankelijkheid, gehouden door het Nationaal Informatie Instituut (NII).
De tachtigerjaren hebben een progressieve basis gelegd
Caldeira: ‘In 43 jaar hadden wij 8 presidenten, 9 gekozen regeringscoalities en 9 jaar militair bestuur, met diverse tegencoups en onderlinge strijd. Het kon beter, het kon stabieler, maar ontwikkeling komt niet zonder strubbelingen.’ De inleider is de mening toegedaan dat de tachtiger jaren een progressieve basis hebben gelegd voor een nieuw ontwikkelingspad. ‘De Stanvaste-beweging en het daaruit voortgekomen NDP-beleid is baanbrekend geweest op onze weg naar nationale eenheid.’ Volgens de spreker worden wij momenteel geconfronteerd met vele uitdagingen, waaronder een economische terugval, geringe werkgelegenheid, staatsschuld en leenbeleid. Wij moeten kritisch zijn ten aanzien van de bestemming van de leningen en de voorwaarden van die leningen. Die leningen mogen wel degelijk door de komende generatie worden terugbetaald.
HD

error: Kopiëren mag niet!