Pengel garandeert lonen en salarissen personeel PCS

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid verzekert dat de salarissen van het personeel van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) gegarandeerd zijn. De werkzaamheden bij het PCS werden gisteren neergelegd, omdat lonen en salarissen van het personeel in het gedrang waren. Daarnaast heeft het PCS ook een structureel tekort aan middelen, omdat subsidies geruime tijd niet zijn overgemaakt. Deze kwestie werd dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) aangekaart door Abop-parlementariër Marinus Bee. Pengel deelde het parlement mee dat er een goed gesprek is gevoerd met de bond bij PCS, de directie en het toezichthoudend orgaan. Afgesproken is dat de gelden gisteren al zouden worden overgemaakt, waarna de bond vandaag een algemene ledenvergadering houdt om de actie op te heffen.
FR

error: Kopiëren mag niet!