Breeveld tikt regering op de vingers voor go/no-go-beleid

Carl Breeveld
Carl Breeveld
DOE-parlementariër Carl Breeveld vindt dat de regering al jaren een ‘go/no-go-beleid’ voert waarmee aan de ene kant hoop aan het volk wordt gegeven, terwijl aan de andere kant dezelfde hoop de bodem wordt ingeslagen. Volgens de parlementariër is het van belang dat de regering op de vingers getikt wordt, omdat er steeds verwachtingen gewekt worden die niet waar gemaakt kunnen worden. “We hebben een overeenkomst gemaakt met het IMF en het is met een heleboel trompetgeschal binnengehaald. Na een tijdje was het dat het IMF koud en berekenend was en wij niet verder gingen met het IMF. Wij zouden Parijs maken tot de toegangspoort tot Europa. Vervolgens volgde een debacle rondom de aankoop van een ambassadegebouw in Parijs, een echt go/no-go -project. Wij hebben de zogenaamde erkenning gehad van de republiek Kosovo, maar binnen enkele maanden was het weer ingetrokken. Wij hebben de Naschoolse Opvang gehad en na een tijdje moest dat ook stoppen. Wij hebben de aanschaf gehad van schoolboeken ter waarde van Euro 8,2 miljoen en vervolgens zijn die boeken niet ingezet. Go/no-go! We hebben gemerkt dat er een cassavefabriek is opgezet en Surinamers opgeroepen waren om massaal cassave te planten. Vervolgens go/no-go! De president heeft bij de recente viering van Srefidensi wederom opgeroepen om te planten.
Nou, die oproep was er heel lang al. Alles was toegerust door de mensen van LVV, maar vervolgens gingen de oogsten verloren want de opkoop vond niet plaats. Go/no-go!”, stelde Breeveld dinsdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). De politicus adviseert de regering om redelijk in balans te wezen wanneer zij verwachtingen uitspreekt. “Anders krijg je dat het volk hoop krijgt en vervolgens die hoop de bodem wordt ingeslagen. Anders krijg je een go/no-go-beleid”, aldus Breeveld.
Broeja in kwestie Alcoa
De DOE-topman wees de regering ook op de verschillende besluiten en mededelingen in de kwestie Alcoa. Waar het parlement samen met de regering op een lijn was over deze nationale kwestie en verwerping van de getekende intentieverklaring, blijkt dat nog steeds niet duidelijk is welke richting deze zaak opgaat. “We dachten, het zal allemaal vlot en goed verlopen, maar tot nu toe is er geen duidelijkheid”, stelde de politicus. Samen met de rest van het parlement kijkt hij uit naar de beloofde informatie die ultimo december naar het parlement moet worden gestuurd.
SRD 8,5 miljoen aan schulden schoolvoeding
Voor het verstrekken van schoolvoeding moet over 2017 nog bijkans SRD 8,5 miljoen aan schulden betaald worden. Nu er nog meer scholen aan dit project zijn toegevoegd, vraagt hij zich af of de schilden ook verder zullen oplopen. Breeveld wil ook weten hoe het komt dat personen nog op uitbetaling wachten van het project Naschoolse Opvang. “Zijn de schulden van Carifesta 2013 ook al betaald?”, aldus Breeveld.
Wat heeft Srefidensi-viering gekost?
Het is volgens Breeveld toch wel belangrijk te weten wat de recente viering van 42 jaar staatkundige onafhankelijkheid in Brokopondo precies heeft gekost. Vooral als deze kosten worden vergeleken met de kosten die nodig zijn voor de investering in noodzakelijke voorzieningen in de verschillende dorpen in het gebied. Verschillende parlementariërs hebben tijdens de begrotingsbehandeling aandacht gevraagd voor het gebrek aan water en brandstof voor het opwekken van elektriciteit in de dorpen van het binnenland. Breeveld vindt dat het bedrag van de Srefidensi-viering beter kon worden ingezet.
Waterberg hekelt kritiek op Srefidensi-viering Brokopondo
De kritiek op de viering van Brokopondo werd vooral verdedigd door BEP-fractieleider Celsius Waterberg. Waterberg voerde aan dat bij de viering van 42 jaar staatkundige onafhankelijkheid het duidelijk te zien was welke leiders het niet menen met het land. “Men heeft geprobeerd om de viering van Srefidensi op Brownsweg te saboteren. Ik heb geen woord voor mensen die zich leiders noemen en het misgunnen dat de regering en anderen geld stoppen in de viering van Srefidensi in dit district. Men gunt die kinderen van het district Brokopondo niet dat zij ook live de parade en het defilé kunnen meemaken. Men gunt het niet dat Brownweg internationaal bekendheid krijgt, men gunt de werkers en ondernemers van het district niet dat zij door de economische opleving wat geld verdienen. Ik hoop dat de mensen van Brokopondo dit hebben begrepen”, stelde de BEP-topman.
FR

error: Kopiëren mag niet!