Hanoeman: “Onafhankelijkheidsdag is geen reden om uitgebreid feest te vieren”

“De Onafhankelijkheidsdag is voor mij geen reden om uitgebreid feest te vieren. De situatie in het land is te miserabel. Hooguit zou je naar de kerk kunnen gaan om te bezinnen, want Suriname is bijkans voor 100% afhankelijk van het buitenland”, beweert de onderwijswetenschapper tevens maatschappijkenner, Soenderpersad Hanoeman, in gesprek met Dagblad Suriname ten aanzien van de 42ste staatkundige onafhankelijkheid van Suriname. Niet alleen voor de gepensioneerden is de situatie onhoudbaar, maar ook voor de jongeren. “Welk beleid voeren onze regeerders om het land economisch onafhankelijk te maken? Als de economie niet goed is, zullen de overige zaken zoals onderwijs ook niet goed verlopen. Dat de ouderen als kerkratten ‘pienaren’ weten we al, maar de groep tussen 20 jaar en 40 jaar pienaart nog sterker!” Volgens de maatschappijkenner vergeet men vaak dat de jongeren nog veel hebben op te bouwen in vergelijking met de seniorenburgers. “De jongeren moeten van de verworvenheden van hun ouders leven en dat kan nooit goed zijn! Ook al werk je je in dit land kapot, dan nog zal je niet eens een perceel kunnen kopen. Wanneer het gezin erg zwak is geworden, is de intelligentie van het land eveneens zwak. En dit is een groot probleem in dit land.” De ontstane situatie is zodanig zorgwekkend dat de staatkundige onafhankelijkheid geen vleugje vreugde brengt voor noch de jeugdigen noch de seniorenburgers.
KSR

error: Kopiëren mag niet!