Adron-personeel al 2 maanden niet uitbetaald

Het personeel van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (Adron) heeft voor de maanden oktober en november 2017 nog geen salaris ontvangen voor de geleverde diensten. Dit bevestigt de volksvertegenwoordiger Jitendra Kalloe (VHP) tegenover Dagblad Suriname. Een soortgelijke situatie heeft zich in augustus van dit jaar reeds voorgedaan. “Dit lijkt een gewoonte te worden! Er is herhaaldelijk erop gewezen dat dit instituut belangrijk is voor de zaaizaadveredeling binnen de rijstsector. En als de uitbetaling van de salarissen niet op tijd plaatsvindt, hoe moet men dan met enthousiasme werken?” Gezien de economische wantoestanden en de feestdagen die bijna voor de deur staan, is deze situatie enorm deprimerend voor het Adron-personeel. “Zij hebben ook hun maandelijkse schulden en andere lasten om te betalen.” Alhoewel het gros van de agrariërs niet van de Adron-lijnen gebruikmaakt maar van de Guyanese rijstvariëteiten, is Kalloe van mening dat dit niet wil zeggen dat het personeel geen recht meer heeft op salaris. “De groep agrariërs die de Adron-rijstvariëteiten gebruikt, is inderdaad klein maar gezien de ontstane situatie zal dit ook stoppen. En als er geen zaaizaad en voorlichting zullen zijn, zullen de rijstboeren weer eronder lijden.” Kalloe vreest dat Suriname wederom met een sterke zichtbare braindrain te maken zal krijgen vanwege de mensonterende omstandigheden, die alsmaar verergeren. “Dit duidt op een falend beleid van de huidige regering!”, voegt de volksvertegenwoordiger aan toe.
KSR

error: Kopiëren mag niet!