William Soemita sleept hoogste onderscheiding in de wacht

Willy Soemita wordt gedecoreerd door president Desi Bouterse (foto: Regilio Derby)
Willy Soemita wordt gedecoreerd door president Desi Bouterse (foto: Regilio Derby)
President: “Hij was een slimme voetballer en sieraad”

In aanwezigheid van tal van hoogwaardigheidsbekleders is de politicus William Soemita donderdag in de Congreshal benoemd tot Drager van het Grootlint in de Ere-orde van de Gele Ster. Tijdens deze bijzondere decoratie gaf president Desi Bouterse te kennen dat dit een absoluut hoogtepunt is voor de geschiedenis van Suriname. “Ik ken oom Willy al heel lang; hij was een hele slimme voetballer en een sieraad. Wanneer je een leeftijd van 80 jaar hebt bereikt, geloven mensen misschien bepaalde dingen niet omdat ze het niet meer in je zien of achter je zoeken. U wordt onderscheiden als deel van de geschiedenis”, liet de president weten. Naar zeggen van Bouterse dient Soemita als een voorbeeldfiguur voor vooral de jeugdigen. “Jongeren van nu moeten u en anderen, die hebben meegewerkt aan het vredesproces, als symbool zien door de grootste onderscheiding te geven”, beklemtoont de president. Hij beweert tevens dat er bij de gezegende leeftijd van 80 jaar tal van ups en downs zich hebben voorgedaan. “U hebt het land op diverse plaatsen mogen dienen door middel van tal van ministerschappen. Nanga strafoso iem be de, maar u bent gerehabiliteerd en u hebt het land gediend”, voegt hij toe.
De zeer verheugde Soemita schoot woorden tekort om zijn dankbaarheid te betuigen voor deze grote onderscheiding. Hij deelde mee dat zijn levensfilosofie aldoor gebaseerd is op vrede en harmonie. “Mijn levensfilosofie is in dit leven vrede, eenheid, broederschap, eensgezindheid en harmonie. Dit zijn de overheersende factoren in mijn levensopvatting. Ik heb vanuit mijn jeugdige jaren geleerd dat wij allemaal in Suriname, met uitzondering van onze voorouders, ‘geplant’ zijn van hun moederland naar Suriname”, gaf Soemita te kennen. Hij hoopt dat de samenleving deze filosofie zal omarmen om het land duurzaam te kunnen ontwikkelen. “Laten wij na 25 november als Surinamer ernaar streven om door middel van eenheid, broederschap, eensgezindheid en harmonie met ons allen Suriname tot ontwikkeling te brengen”, aldus Soemita.
KSR

error: Kopiëren mag niet!