154 bijzondere burgers gedecoreerd door president Bouterse

De leden van de bekende toneelgroep A Sa Go (foto’s: Regilio Derby)
De leden van de bekende toneelgroep A Sa Go (foto’s: Regilio Derby)

Sima Jimidar van Skin Glanz en Paul Kil van Stichting Dutchstone zijn ook gedecoreerd door de president. Jimidar kreeg de Ere Orde van de Palm Goud en Kil de Ere Orde van de Palm Ridder
Sima Jimidar van Skin Glanz en Paul Kil van Stichting Dutchstone zijn ook gedecoreerd door de president. Jimidar kreeg de Ere Orde van de Palm Goud en Kil de Ere Orde van de Palm Ridder

Ook vertegenwoordigers van de Chinese verenigingen kwamen in aanmerking voor decoraties
Ook vertegenwoordigers van de Chinese verenigingen kwamen in aanmerking voor decoraties

De oliemagnaat Roy Boedhoe en wederhelft zijn ook gedecoreerd
De oliemagnaat Roy Boedhoe en wederhelft zijn ook gedecoreerd
In verband met de herdenking van 42 jaar staatkundige onafhankelijkheid zijn 154 bijzondere burgers uit diverse gelederen gedecoreerd door president Desi Bouterse. Dit vond donderdag plaats in de Congreshal. De onderscheidingen daarbij zijn Ridder in de Ere-orde van de Palm, Ridder in de Ere-orde van de Gele Ster, Eremedaille in zilver verbonden aan de Ere-orde van de Palm, Eremedaille in goud verbonden aan de Ere-orde van de Palm, Officier in de Ere-orde van de Palm, Commandeur in de Ere-orde van de Palm, Grootofficier in de Ere-orde van de Gele Ster en Drager grootlint in de Ere-orde van de Gele Ster. Bij de huldiging gaf president Desi Bouterse te kennen dat deze 154 burgers een uitermate wilskracht en een sociaal gevoelige karakter bezitten waarmee zij in staat zijn om op bijzondere wijze om te gaan met situaties die door menigeen vaak als onaangenaam worden aangemerkt. Daarnaast zijn deze bijzondere burgers eveneens te herkennen aan onder andere hun doortastendheid, hulpvaardigheid, empathie, maatschappelijke rollen en zorgzaamheid. “Ga zo door. We hebben veel bewondering en waardering voor uw opstelling in het leven. Het is op zijn plaats om bij gelegenheden, zoals de herdenking van de onafhankelijkheid van de Republiek Suriname, diverse gebeurtenissen de revue te laten passeren. Bij het memoreren van de verschillende gebeurtenissen moeten we ook stilstaan bij de betrokkenen. Deze trekkers zijn meestal degenen die zich op een uitzonderlijke manier hebben onderscheiden en dienstbaar hebben gemaakt”, benadrukte Bouterse. Op basis hiervan merkt de president op dat Suriname als jonge natie geen uitzondering is gebleven voor wat betreft de uitdagingen die zich voordoen op het pad naar volwassenheid, welke overigens gepaard gaan met tal van bijbehorende groeipijnen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!