13 aangehouden smokkelaars heengezonden

De politie van Nickerie heeft onlangs 13 verdachten aangehouden in verband met een smokkelzaak. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn ze allemaal heengezonden. Deze zaak werd buiten proces afgehandeld, bevestigde de gewestelijke politiecommandant, Dawood Ashruf. Het is algemeen bekend dat in verband met de jaarwisseling er een toename is van smokkel. In dit kader heeft de politie gemeend om de surveillance op te voeren. Op Southdrain werden 2 voertuigen, een bestelbusje en een 3 ton pick-up, staande gehouden die vanuit de sleephelling kwamen. De politie heeft tijdens deze actie 13 verdachten op heterdaad betrapt. Allemaal werden overgebracht naar het politiebureau. Er werden 2 grote boten van de Guyanese kant met kapitein en helpers staande gehouden. De 2 transporteurs van Suriname en een winkelier werden ook bij deze actie ingerekend. Ze worden allemaal ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan poging tot het smokkelen van allerhande goederen vanuit Nickerie naar Guyana. De verdachten hebben ondertussen reeds de aan hen opgelegde boetes betaald. De kapiteins van de boten hebben elk SRD 50.000 betaald. De hoogste boete in deze zaak is betaald door de winkelier. Hij kreeg een boete opgelegd van SRD 179.700. Ook de chauffeurs moesten een boete betalen. Hun deel betrof SRD 37.500 om SRD 11.250. De helpers c.q. benaming van de beide boten zijn heengezonden. Aan hen werden geen boetes opgelegd, omdat zij freelancers waren. Veelal worden de boetes opgelegd aan de eigenaren die dan de algehele verantwoordelijkheid van de actie op zich nemen. De politie heeft beide boten inclusief motoren, voertuigen, contanten in USD en de goederen ter waarde van SRD 105.000 in beslag genomen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!