Onbevoegde autobestuurder moet schadevergoeding binnen een jaar betalen

Lucian Renfrum is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 maanden en 4 dagen, waarvan 1 maand voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Als bijzondere voorwaarde van de rechter moet de verdachte binnen een jaar een schadevergoeding van SRD 12.800 aan het slachtoffer terugbetalen. Ook kreeg hij voor de overtreding van de Rijwet een boete van SRD 1000, te vervangen door 1 maand hechtenis, opgelegd. Aan deze verdachte worden 7 feiten verweten. Hij heeft op de bewuste dag van het strafbare feit met een onverzekerd en ongekeurd voertuig, bovendien zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, deelgenomen in het verkeer. Voor deze feiten legde de rechter de verdachte een boete op van SRD 1000. Met diezelfde auto reed de verdachte ook iemand aan, die letsels heeft opgelopen. Tijdens de eerste behandeling van de zaak op 25 oktober dit jaar beloofde de verdachte plechtig dat hij binnen een week SRD 7500 aan het slachtoffer zou betalen voor de medische kosten en andere schade. In die periode heeft de verdachte maar SRD 2200 betaald. Advocaat Hedley Derby legde deze stukken over op de zitting. De kosten die de benadeelde heeft gemaakt, lopen op tot SRD 15000. De verdachte verliet de plaats na de aanrijding en liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. De verdachte had ook zijn identiteit niet achtergelaten. Indien hij het resterend deel van de gemaakte schade niet betaalt, moet hij daarvoor het voorwaardelijk deel van de straf nog uitzitten. Het bedrag moet hij binnen een jaar betalen. De verdachte is eerder in vrijheid gesteld. Hij beloofde het geld terug te betalen. Ook het slachtoffer was in de zaal aanwezig bij de uitspraak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!