Bewoners Commewijne geschokt met sluiting filiaal RGB

Ingrid Karta-Bink
Ingrid Karta-Bink
“Dit is geen zuivere koffie!”

Het PL-assembleelid Ingrid Karta-Bink is zeer verhit met de abrupte berichtgeving over de sluiting van het filiaal van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) in het district Commewijne, welke woensdag bekend is gemaakt. Vanaf 1 december 2017 moeten de bewoners van dit district naar de Prins Hendrikstraat (Paramaribo), in het gebouw van de Dienst der Domeinen, afreizen om hun grondzaken in orde te maken. In gesprek met Dagblad Suriname beweert Karta-Bink dat de argumenten van de RGB-minster Roline Samsoedien voor dit besluit totaal niet valide zijn. Volgens de minister zijn de hoge huurkosten van het pand, het onderhoud daarvan en het automatiseren van de diensten aanleiding voor deze sluiting.
“Het pand wordt al 4 jaren gratis afgestaan door een burger zodat de dienstverlening gegarandeerd kan zijn. Er zijn ook computers aanwezig. Het betreft bovendien het digitaliseren van één afdeling in Paramaribo. En dan komt de minister nu een besluit nemen dat deze dependance gesloten zal zijn voor dienstverlening? Dit is geen zuivere koffie!”, beklemtoont Karta-Bink.
De volksvertegenwoordiger merkt op dat het decentraliseren van de dienstverlening overigens geen aandacht geniet op dit ministerie. “Decentralisatie wil zeggen de dienstverlening van de overheid zo dichtbij mogelijk brengen naar de burgers. Dit is ook in de verschillende jaarredes van de president meegegeven aan ons. En toch neemt men zo een besluit!” Karta-Bink beschouwt deze ontwikkeling als de zoveelste kostenpost voor de burgers van Commewijne.
KSR

error: Kopiëren mag niet!