Leden politiekorps en leger worden gedecoreerd

Korps politie en leger worden gedecoreerd (1)
Korps politie en leger worden gedecoreerd (2)
Korps politie en leger worden gedecoreerd (5)
Korps politie en leger worden gedecoreerd (7)
Korps politie en leger worden gedecoreerd (8)Diverse personen van het Nationaal Leger en van het korps van politie hebben gisteren in de congreshal decoraties mogen ontvangen voor uitstekende prestaties die zij hebben geleverd in hun korps. Enkele van de benoemingen waren Ridder in de Ere-orde van de Palm, Officier in de Ere-orde van de Palm, Officier in de Ere-orde in de Gele Ster, eremedailles in zilver en goud. Dit zijn maar enkele van de decoraties die werden ontvangen. Heel uniek was de decoratie van Paul Monsels, omdat deze officier reeds in 2015 genomineerd was voor een onderscheiding. Vanwege bijzondere omstandigheden heeft dat niet meer plaatsgevonden. Uiteindelijk werd hij gisteren gedecoreerd tot Grootofficier in de Ere-orde van de Palm en mocht hij zijn decoratie opgespeld krijgen door de vicepresident Ashwin Adhin.
Het Korps Politie Suriname en het leger zijn ook gedecoreerd voor hun bijdrage, geleverd tijdens een missie in Haïti. Ongeveer 9 personen (gemengd leger en politiekorps) zijn gedecoreerd in Ridder in de Ere-orde van de Palm. In 1995 heeft een gezamenlijke militaire eenheid van het Nationaal Leger en ambtenaren van het Korps Politie Suriname geparticipeerd aan activiteiten van de United Nation Mission Haïti, meer bekend als ‘De Haïti Missie’.
Het Korps Politie Suriname en het leger hebben in 2010 hulptroepen gestuurd naar Haïti. Op 12 januari 2010 werd Haïti getroffen door de zwaarste aardbeving sinds eeuwen. Er vielen 220.000 doden en 300.000 mensen raakten gewond. Huizen, scholen en wegen werden verwoest. Veel overheidsdiensten en ministeries waren weggevaagd. Bovendien brak cholera uit en werd het land kort nadien getroffen door orkanen. Gelijk zijn diverse hulporganisaties, waaronder Het Rode Kruis, gestart met een inzamelingsactie en werden diverse missies gestuurd om de nodige hulp te bieden.
Vicepresident Ashwin Adhin gaf in zijn toespraak aan dat deze landgenoten internationaal en nationaal een heldendaad hebben verricht en daarvoor op gepaste wijze gedecoreerd dienen te worden. Verder werden ook leden van de Politie Ondersteuningsgroep (POG) onderscheiden voor hun heldendaad.

error: Kopiëren mag niet!