KKF verwacht meer dan 80.000 bezoekers op 20ste editie jaarbeurs

1KKF verwacht meer dan 80.000 bezoekers op 20ste editie jaarbeursDe 20ste editie van de jaarbeurs van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) krijgt een feestelijk tintje. Het wordt de 20ste jaar voor de KKF, die ook is meegegroeid in het organiseren van een traditionele activiteit in Suriname. Inmiddels zijn volgens Kamerlid (coördinator) Howard Vasilda alle stands al uitverkocht. Dit jaar nemen precies 134 bedrijven deel aan de beurs (6 meer dan in 2016). “We zijn 20 jaar. Er is dus een jaardagtintje aan toegevoegd. Er zijn wat kleine verrassingen voor onze gasten, maar die blijven natuurlijk verrassingen”, vertelt Vasilda. De jaarbeurs is bedoeld voor Surinaamse ondernemers. Die worden in de gelegenheid gesteld om binnen 7 dagen (29 november tot 5 december) bijkans 80.000 mensen te voorzien van informatie, waarbij zij ook hun producten en diensten aanbieden. Dit is de enige beurs in Suriname die binnen een week zoveel mensen kan aantrekken.
De beurs is door de jaren heen verworden tot een zogenaamde ‘wojo’ (markt). Tot zeker twee jaren terug was duidelijk te merken dat vele bedrijven de beurs aandeden, alleen om te verkopen. KKF zelf wilde van dat imago van een ‘wojo’ afstappen. Er is getracht het belang van promotie van lokale ondernemingen wederom voorrang te geven. “Surinamers houden van die wojo. Bepaalde mensen komen sec om informatie te halen, bepaalde komen om te wandelen, maar anderen komen echt om te kopen. Toch halen wij 80.000 bezoekers.
De grootste stands van het jaar zijn wederom die van de Consolidated Industries Corporation (CIC), Rudisa en Telesur.”
De voorbereidingen van de beurs waren al ruim 3 maanden terug van start gegaan. Vorig jaar hebben 128 bedrijven deelgenomen aan de jaarbeurs. Vorig jaar had de Kamer minder bezoekers verwacht, zeker vanwege de minder goed draaiende economie. De instroom van bezoekers was dan nog veel meer dan men had verwacht. Dit jaar ziet KKF-voorzitter Anil Padarath een wat stabielere marktsituatie. Vooral de rust op de valutamarkt ziet Padarath als een goed teken. Vandaar dat de Kamer dit keer meer dan 80.000 bezoekers verwacht.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!