72-jarige verdachte schrikt van eis en barst uit in tranen

De 72-jarige verdachte Johannes Z. barstte maandag in de rechtszaal in tranen uit toen de rechter hem voorhield dat de openbare aanklager een celstraf van 12, maanden waarvan 6 voorwaardelijk, heeft geëist tegen hem met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Hij wordt ervan verdacht onzedelijke handelingen te hebben gepleegd met een minderjarig kind. De verdachte heeft reeds een maand in voorarrest doorgebracht. Hij werd gedurende het strafproces door de rechter voorlopig op vrije voeten gesteld. Met de voorgestelde straf moet de 72-jarige handtastelijke verdachte nog 5 maanden in het gevang doorbrengen. “Mi gado mi Jezus”, huilde de verdachte. De deurwaarder heeft de verdachte toen in Sranantongo uitgelegd dat de rechter nog geen vonnis heeft gewezen. Dit is het voorstel van de officier. Deze verdachte was in de familie de vertrouwenspersoon. Hij werd door de ouders van het kind aangesproken, nadat hun dochter vertelde dat opa meerdere malen met haar geslachtsdeel had gespeeld. De vader van het slachtoffer had over dit geval overleg gepleegd met de dorpskapitein, waarna de kapitein de vader adviseerde om deze zaak niet hierbij te laten. Er werd toen op advies van de kapitein een politiezaak gemaakt. Volgens de openbare aanklager heeft de verdachte het kind gelukkig geen letsels toegebracht aan haar geslachtsdeel. Het kind is nog maagd. De verdachte heeft vanaf het prille begin toegegeven de feiten te hebben gepleegd, namelijk dat hij met het ‘meisje’ van het slachtoffer heeft gespeeld. Hij weet niet hoe hij op het idee is gekomen. De vervolging merkte op dat deze strafbare handelingen van de verdachte niet ongestraft kunnen blijven. Zij eiste daarom een gepaste straf tegen de verdachte. Op de zitting van 5 februari zal de advocaat van de verdachte pleiten. De verdachte werd aangezegd om aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!