Vrachtwagen Rosebel over de kop

1Vrachtwagen Rosebel over de kop2
1Vrachtwagen Rosebel over de kop1Op 09 november heeft zich op de Rosebel Goldmines NV concessie een bedrijfsongeval voorgedaan waarbij een “270-vrachtwagen” op zijn kop is beland. De vrachtwagen is tegen de veiligheidsberm aangekomen en als gevolg daarvan gekanteld. “De eerste zorg is altijd de veiligheid van onze werknemers. Er is 1 werknemer betrokken bij dit ongeval. Wij betreuren het ongeval, maar zijn dankbaar dat de werknemer minimale letsel hieraan heeft overgehouden. Na medische behandeling en observatie is de werknemer met break gegaan. Ik heb met de medische afdeling gecheckt. De werknemer maakt het goed en zal zijn werkzaamheden conform rooster weer kunnen hervatten. Verder is niemand anders betrokken bij dit ongeval”, zegt Sharmila Jadnanansing, manager Legal and Corporate Affairs bij Rosebel Goldmines NV
Rosebel is onmiddellijk na het ongeval een geïntegreerd onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. Het is belangrijk om de veiligheid van werknemers te allen tijde te waarborgen en bij ongevallen is dan ook noodzakelijk vast te stellen hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden en lering te trekken zodat concrete maatregelen genomen kunnen worden om herhaling te voorkomen. Rosebel heeft een goed gestructureerd en transparant veiligheidsbeleid en een specifiek vermoeidheidsmanagement plan is daar onderdeel van. “Ieder ongeluk is er een teveel, vandaar constante bewustwording, voorlichting, monitoring en onderzoek zodat wij lering kunnen trekken en zulks in de toekomst kunnen vermijden. Wij wachten het rapport met aanbevelingen af”, aldus Jadnanansing. De schade aan de truck is beperkt, de cabine heeft wat schade. De veiligheidsberm is goed te zien op onderstaand foto.

error: Kopiëren mag niet!