Rechter vindt rapporten deskundigen belangrijk

Kantonrechter Marie Mettendaf vindt het belangrijk dat de verdachte Ronald P. zowel naar de psychiater als de psycholoog wordt gebracht om na te gaan wat precies ertoe geleid heeft dat hij gepoogd heeft zijn 17-jarig buurmeisje te verkrachten. “Ook al denken wij dat hij 100% is, dan nog is dat geen deskundige beoordeling. Het is niet de bedoeling dat er alleen een strafoplegging komt, maar ook dat de verdachte niet na een bepaalde tijd weer op straat komt en zich weer schuldig maakt aan dezelfde handelingen”, zei de magistraat als reactie op het gestelde door het Openbaar Ministerie. Het strafbaar feit speelde zich af in de avond van 5 juni. Ronald zou die bewuste avond meerdere malen nabij de woning van het slachtoffer zijn gekomen, maar steeds bij signalering zijn weggerend. Op een bepaald moment had hij zich wel toegang tot de woning kunnen verschaffen. Hierbij trok hij het slapend slachtoffer van haar bed en probeerde haar naar buiten te slepen. “Tijdens het slepen heeft hij geprobeerd mijn bloes en pangi weg te trekken. Ik greep toen naar een houwer, waardoor hij me losliet en wegrende”, zei het slachtoffer. Echter heeft Ronald wel haar mobiele telefoon kunnen wegnemen. Volgens de 17-jarige is haar vriend later thuis gekomen, waardoor zij weer zijn gaan slapen. Echter hoorde zij later een geluid in de keuken en ging een kijkje nemen. Het was Ronald die weer in de woning was. Ook haar vriend herkende Ronald positief. Met een houwer in de hand verjaagde de vriend de inbreker van de woning. Het OM vindt dat de verdachte precies weet waarvoor hij terecht staat, terwijl hij ook niet ontkent. Aangezien het proces om tot deskundige rapporten te komen nog wat te lang duurt, wil zij daarvan afzien. Indien de rapporten op 23 november niet binnen zijn, zal de rechter toch overwegen de zaak af te ronden.
FR

error: Kopiëren mag niet!