“Ik werd aangevallen met houwer, kapmes en riem”

3 verdachten aangehouden
Brenda Brondenstein is op maandag 6 november op brute wijze mishandeld door een groep lafaards. In gesprek met Dagblad Suriname zegt het slachtoffer dat dit geval op zondag 5 november is begonnen. Op die bewuste avond was Brenda bij de GOw2 pomp aan de Mahonylaan ingedeeld. Haar collega was in de shop. Een klant liep die avond de shop binnen en bestelde via top-up beltegoed om zijn mobiel op te waarderen. Echter verliet de klant de shop zonder daartoe te hebben betaald. Brenda ondernam actie om de klant te beletten de plaats te verlaten. Zij haalde haar riem weg en sloeg een keer op zijn voet. Het gelukte de pompmedewerkers daarbij om de persoon de betreffende telefoon afhandig te maken. Zij hebben toen het beltegoed dat zij had opgewaardeerd teruggenomen. Terwijl deze twee medewerkers bezig waren in de shop, raakte de verdachte buiten de shop verwikkeld in een vechtpartij met een andere klant. De volgende dag kwam de verdachte terug met versterking.
“Er kwamen eerst drie klanten binnen, van wie ik een had herkend als te zijn de man van het beltegoed. Een van de drie, een rastaman, vroeg toen of ik die persoon kende. Ik beaamde dit en vertelde dat hij zonder te betalen een belkaart van SRD 30 had gevraagd en zonder te betalen de plaats wilde verlaten. Terwijl ik met de rastaman sprak, bracht hij me een ferme klap toe in mijn gelaat. Als hij alleen mij zou aanvallen, zou ik hem leren. Na de slag heb ik die rastaman teruggeslagen. Opeens werd ik door alle drie aangevallen. Zij hebben mij met de platte kant van een houwer en een kapmes slagen toegebracht.
Ook moest ik slagen incasseren met een riem en vuistslagen. Mijn linkeroog is donker door die slagen. Mijn mond en oor hebben barsten opgelopen. Dit is mij echt voor het eerst overkomen. Ik had niet gedacht dat de man mij dit zou aandoen. Ik ben een vrouw van 41 jaar en ik heb nooit in mijn carrière zo iets meegemaakt”, aldus Brondenstein. Zij deed aangifte bij de politie van Geyersvlijt. Nadat de daders de vrouw hadden mishandeld, deden zij hetzelfde met de pompbediende, een jongeman.
De politie heeft vrijdag enkele verdachten van die bende aangehouden. Het gaat om Kelvin B. (34), Geon O. (20) en Randy V. (31). Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Het gebeurde is in z’n geheel op de camerabeelden van de shop vastgelegd en alles is duidelijk te volgen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld. In deze zaak zijn er nog enkelen die moeten worden aangehouden. De politie is hen reeds op het spoor.

error: Kopiëren mag niet!