Verkopers Highway moeten zo snel mogelijk weg

Nu de asfalteringswerkzaamheden van Dalian IV officieel zijn aangevangen, is het maar een kwestie van tijd dat de verkopers van stands langs de Martin Luther Kingweg (Highway) deze ontruimen. Hoewel door de verkopers beloofd was dat ze bij aanvang van de werkzaamheden zich zouden verwijderen, hebben ze toch wat respijt gehad van de dc van Paramaribo Zuid-West. Volgens informatie is de gedoogde periode tot eind november.
De verkopers zullen niet brodeloos gemaakt worden. Ze kunnen zelf elders een plek kiezen en een vergunning aanvragen. Of kunnen ze kiezen voor een plek aangewezen door de overheid. Voorlopig werkt het commissariaat aan twee plekken, te weten de hoek Highway/Latour en omgeving Saronbrug. “We hebben altijd gezegd dat we bereid zijn weg te gaan, maar dan moeten we een goede plek krijgen om te kunnen verkopen. Ik kan morgen verhuizen naar een plek, waar er geen toeloop is of niemand stopt om te kopen”, zegt Irma, die garnalen en vis aan de man brengt. “We leven van deze hossel. Het is niet dat we even snel geld willen maken.”
Maar niet een ieder is solidair met het lot van deze verkopers. “Ze menen op een eerlijke manier geld te verdienen, maar ze beconcurreren ons op een oneerlijke manier. Wij betalen standhuur op de Centrale Markt. Daarnaast hossel ik ook op de woensdag- en zondagmarkten, waar ik ook standhuur betaal. Deze verkopers langs de Highway betalen geen kopercent aan standhuur. Ik vind dat deze verkopers een plek moeten krijgen op de officiële markten, zodat ze op een eerlijke manier kunnen concurreren met ons en ook standgeld betalen”, zegt Raj, een verkoper van de Centrale Markt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!