Nog meer dorpen langs Tapanahonyrivier mobiel bereikbaar

Mobiel bellen van en naar Sela en Granbori aan de bovenloop van de Tapanahonyrivier is vanaf nu mogelijk. Telesur heeft door een 140 meter hoge getuide mast in bedrijf te stellen zijn bestrijkingsgebied voor mobiele telecommunicatie in het zuid- oosten vergroot. Hiermede is wederom een fase van het project “Ontsluiting Binnenland“ succesvol en volgens target afgerond. De volgende fase behelst het voorzien in ontvangst van digitale tv signalen ten behoeve van leefgemeenschappen te Pusugrunu en Tapoeripa.
Bestrijkingsgebied
Sela staat in een rechte lijn, op ongeveer 250km afstand van Paramaribo en dient als tussenstation voor transport van telecommunicatie infrastructuur naar verder gelegen dorpen langs de Tapanahonyrivier. De signalen van Sela komen vanuit de volgende dorpen Stoelmanseiland, Manlobi, Clementi, Drietabbetje, Godo- Olo, en gaan naar Apetina, Palumeu en Tepu. De drie laatstgenoemde sites zijn eerder dit jaar in bedrijf gesteld. Behalve mobiel bellen, kunnen deze dorpen ook digitale tv signalen ontvangen van ATV en STVS.
Veiligheid
Telesur hanteert bij het opzetten van alle telecom infrastructuur, gestandaardiseerde veiligheidsnormen voor mens en natuur. Vanaf de bouw tot de ingebruikname, zijn 100% veilige manuren genoteerd.

error: Kopiëren mag niet!