Delegatie Insel Air in Suriname voor overleg

Een delegatie van de Antilliaanse luchtvaartmaatschappij Insel Air is op dit moment in Suriname voor overleg. De maatschappij kondigde op Facebook en in dagbladen aan dat zij vanaf 20 november weer vluchten zal gaan uitvoeren naar Suriname. Achteraf bleek dat Insel Air geen toestemming van de Surinaamse luchtvaartautoriteiten had. Tijdens het overleg zal gekeken worden of Insel Air voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. “Gezien onze huidige status kunnen we aantonen dat de veiligheid gewaarborgd is”, zegt André Delger, financieel directeur van Insel Air aan Dagonline.
Betaalafspraken
De Surinaamse autoriteiten willen daarnaast dat er betaalafspraken gemaakt worden over onder andere de landingsrechten. Ook de openstaande schuld van Insel Air bij Suriname zal besproken worden. De vliegmaatschappij is echter een uitstel van betaling verleend tot augustus 2018. Hoe hoog de schuld van Insel Air bij Suriname is, kan Delger niet zeggen. De financieel directeur verwacht dat Insel Air eind deze week groen licht krijgt van de Surinaamse luchtvaartautoriteiten. Tot dan worden tickets onder voorbehoud verkocht. “Mochten we voor 20 november toch geen toestemming hebben, maar daar ga ik niet vanuit, dan krijgen de mensen die een ticket hebben gekocht natuurlijk hun geld terug.” De maatschappij zal met een MD-83 toestel twee keer per week vliegen tussen Curaçao en Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!