Scholen Brumastraat verheugd over drempels

3Scholen Brumastraat verheugd over drempels.1Perelist kan voorlopig niet zonder steun lopen. Haar rechterbeen is in een gips geplaatst. Zij heeft eind oktober een beenfractuur opgelopen toen ongelukkigerwijs iemand met een Hilux pick-up over haar voet reed. Zij stak na school de straat over bij de Nieuwe Christelijke School aan de Mr. E. Brumastraat om de bus te pakken. Zowel het kind als de chauffeur beweren elkaar niet te hebben gezien. Intussen heeft het ministerie van Openbare werken en Transport en Communicatie afgelopen vrijdag twee drempels geplaatst bij nadering van de school vanuit beide richtingen. “Wij zijn zeer content nu. Te vaak reden vele automobilisten te hard over de weg hier. Eindelijk is er nu na lange tijd antwoord gegeven op ons hulpgeroep”, zegt onderhoofd Charity Kalloe. Ouder Gorden Koffie hoopt dat ook bij een andere school verderop in de Brumastraat drempels worden geplaatst. Hij is blij dat door dit soort handelingen de omgeving verkeersveiliger wordt gemaakt voor het kind. De schoolleiding heeft ook schoolvervoerders en de ouders op het hart gedrukt om hun kind zoveel als mogelijk zelf bij de poort op te halen in plaats van aan de overkant van de weg te staan en te roepen naar het kind om zelf over te steken.

error: Kopiëren mag niet!