Verkeerplateau aangelegd aan de Wilhelminastraat

1Verkeerplateau aangelegd aan de WilhelminastraatAan de Wilhelminastraat is er op vrijdag 3 november 2017 ter hoogte van CHM en Shell Servicestation Van Dijk een verkeersplateau aangelegd. Binnenkort zal er ongeveer 200 meter verder (het gedeelte tussen de Pater Weidmanstraat en de Atlasstraat) nog een plateau worden geplaatst. Volgens Leendert Irodikromo van de afdeling Planning en Uitvoering van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie is de aanleg van de plateaus op deze plekken noodzakelijk. De melding werd afgelopen zaterdag ook via de social mediapagina van het Burger Informatiecentrum Paramaribo Noord-Oost gemaakt. De reacties op dit bericht waren merendeel negatief. Enkele commentaren gingen over juist geen noodzaak voor drempels, maar meer zichtbaarheid van de politie. “In plaats dat het asfalt gebruikt wordt om gaten te dichten in slechte wegen, wordt het gebruikt om drempels te plaatsen op goede wegen. Wat is logisch hiervan?”, vroeg een Facebook-gebruiker zich af.
“Leuk toch! Lekker geld uitgeven voor rommel. En als er brand is, jezelf afvragen waarom mensenlevens niet te redden is.” “Heel goed om een verkeersplateau te plaatsen. In de avonduren worden daar races gehouden! Kijken waar ze nu uitwijken!” “Goed zo da no wan mang e race moro. Prakseri na wan racebaan”, waren enkele commentaren. Een uitstekende reactie was uiteindelijk van een andere gebruiker die schreef: “Suriname heeft een drempelcomplex. Dezelfde mensen die vragen om drempels klagen wanneer de ambulance of brandweer te laat is”, aldus het commentaar.

error: Kopiëren mag niet!