SLM tekent LOI voor lease nieuwe toestellen

SLM-directeur Robbi Lachmising
SLM-directeur Robbi Lachmising
De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft afgelopen vrijdag een letter of intent (LOI) getekend voor de lease van een Boeing 737-700. Deze LOI zal aan de raad van commissarissen van de SLM worden voorgelegd ter beoordeling. Rond maart 2018 dient deze kist al in Suriname te arriveren. Deze machine zal rond 6 tot 9 jaar voor de SLM vliegen. Intussen zal SLM de huidige regionale floot moeten inleveren vanwege de expiratie van het leasecontract. Deze kist wordt vervangen door een tijdelijk ingehuurde Boeing 737-700. Deze ingehuurde Boeing 737-700 zal tot maart 2018 voor de SLM vliegen. De cockpit hiervan zal bestaan uit buitenlanders. De cabine zal Surinaams zijn, dezelfde cabine die vanaf maart zal worden ingezet.
SLM had 4 Boeings 737-700 op het oog. Naast Aegis Aircraft Leasing LLC werd er nog met een andere leasemaatschappij onderhandeld voor het inhuren van 2 kisten. Beide leasemaatschappijen konden 2 Boeings 737-700 ter beschikking stellen. Uiteindelijk zou de SLM met maar 1 leasemaatschappij in zee gaan. Het zijn allemaal kisten die ongeveer 19 jaren oud zijn. In de luchtvaart is dit volgens SLM-directeur Robbi Lachmising een normale zaak. De kosten voor de lease worden nog niet prijsgegeven. SLM moet 2 van haar regionale kisten vervangen. Lachmising treedt na het oordeel van de raad naar buiten met de details over de deal die gesloten is met de leasemaatschappij, wat voor deal precies is gesloten, om wat voor kist het gaat en om welke leasemaatschappij het gaat. De LOI en goedkeuring van de raad zijn niet voldoende om over te gaan tot het sluiten van een overeenkomst. De technische dienst van de SLM dient na goedkeuring van de raad nog over te vliegen om een inspectie uit te voeren. Voldoen de kisten aan de vereisten van de SLM dan is er een overeenkomst mogelijk.
Op de Mid-Atlantische route wil de SLM met tweemotorige vliegtuigen vliegen. Die vloot moet op een iets langer termijn ook worden vervangen. Studies voor mogelijke nieuwe aanschaf zijn ook daar in voorbereiding. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden met Boeing 777 en Boeing 787. Een zoektocht naar een geschikte kist moet nog worden ingezet. In de evaluatie met TUI zal dit onderwerp ook worden meegenomen om vooral ervaringen van de touroperator ook in acht te nemen. SLM staat voor grote uitgadingen. De vliegmaatschappij moet haar vliegroutes uitbreiden. De voorlopige bestemmingen van de SLM zijn Amsterdam, Orlando (USA), Aruba, Belém Do Para (Brazilië), Curaçao, Cayenne (Frans Guyana), Georgetown (Guyana), Miami (USA), Port of Spain (Trinidad) en Paramaribo. Havana, Dominica, Zweden en de Antillen worden momenteel bekeken.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!