Kerstpottenactie voor 93ste keer

Frontfoto1De lancering van de 93ste kerstpottenactie van het Leger des Heils Suriname heeft op zaterdag 4 november plaatsgevonden. De eerste donatie werd gedaan door directeur Jimmy Boussaid van de Hakrinbank, die SRD 10.000 en een eigen bijdrage in de collectebus heeft gedaan. Dit jaar is het streefbedrag van het Leger des Heils gesteld op SRD 350.000. Men streeft dus hoger te gaan dan het vorig jaar. Vorig jaar was het streefbedrag gesteld op SRD 300.000. Opvolgers van de Hakrinbank-directeur waren de Haïtiaanse consul Alex Joxpitre en de directeur van Jack Tours & Travel, Jack Uden. Uden citeerde een welbekend gezegde, te weten ‘the more you give to others the more you give yourself’. Met dit gezegde tracht Uden de samenleving te bewegen om inderdaad te doen waarvoor zij geroepen is en een donatie te doen ten behoeve van anderen.
De voorzitter van de raad van advies van Leger des Heils, Nancy de Randamie, geeft aan dat de kerstpottenactie tot en met 23 december loopt. Enkele locaties waar de mensen een bijdrage kunnen leveren, zijn de DSB-bank, Nieuwe Haven, Kirpalani en Kersten handelspanden. Ondanks de economische situatie verwacht De Randamie juist van Surinamers dat zij meer zullen bijdragen. “Als je boodschappen doet, zie je meer mensen die bedelen om geld. Dit betekent dat de nood hoger is dan ooit tevoren, dus moet je meer geven. Dat kan gedaan worden door een beetje te bezuinigen. Er is altijd een manier om te bezuinigen, zoals minder sigaretten te kopen of alcohol. Precies dat geld, dat tientje of vijfje, kan je in de kerstpot doen. Je zal er echt niet armer van worden.”
Met de opgehaalde gelden worden er voedingsmiddelen gekocht en pakketten gemaakt. Er is op dit gebied al een jarenlange band met Combe Markt en die verstrekt ook kortingen. “We praten hier niet over luxeartikelen, maar echt de basismiddelen die nodig zijn. Dat wijst uit dat het niet gaat om leuke cadeautjes voor de mensen, maar om eten zodat men tijdens de kerstdagen ook iets lekkers op tafel kan zetten”, aldus De Randamie. Mensen die voor deze pakketten in aanmerking willen komen, melden zich daarvoor meestal zelf aan. Het zijn bekende mensen die zich aanmelden, waaronder senioren burgers. Voor de registratie moet men zich met een ID-kaart aanmelden en de registraties zullen op 18 december plaatsvinden op het Gijsbertha Jeugdcentrum aan de Henck Arronstraat.

error: Kopiëren mag niet!