Sunil Soekhnandan: “Situatie Adekus is grimmiger”

Sunil Soekhnandan _Situatie Adekus  is grimmiger geworden“De situatie op de Anton de Kom Universiteit van Suriname is grimmiger geworden”, stelt Sunil Soekhnandan van de Celos Werknemersorganisatie (CWO) tegenover Dagblad Suriname. De leden van de Celos Werknemersorganisatie (CWO) hebben op woensdag 01 november op een spoed-protest-alv besloten dat de sitdown-actie van de leden met onmiddellijke ingang wordt overgenomen door de Werknemersfederatie Universiteit. De samenwerking met de huidige directie van Celos werd met onmiddellijke ingang verbroken. De actie heeft ertoe geleid dat de directie de Bemiddelingsraad (BR) moest inschakelen. Gisteren om 19.00 uur moesten partijen zich bij de BR aanmelden.
Soekhnandan merkt op dat de directie niet bij machte is om de zaak zelf op te lossen. Vandaar dat er gekozen is voor de BR in plaats van hiërarchisch de zaak via het hoofdbestuur van de universiteit te doen beslechten. “Omdat zij (de directeur, red.) zelf het probleem is, zoekt zij hulp van de BR. Als je aan de reguliere zaken voorbij gaat, weet je niet hoe het hoort. Een kat in het nauw gedreven maakt rare sprongen”, meent Soekhandan. Afhankelijk van de resultaten die bij de BR worden geboekt, zal de alv op maandag verder besluiten wat er gedaan zal worden. “De leden hebben zelf aangegeven dat de samenwerking met de huidige directie niet meer mogelijk is. Zij moet de eer aan zichzelf houden en bedanken”, aldus Soekhnandan.
Er is door de vakbond geconstateerd dat de afgelopen dagen het bestuur van de CWO en de medewerkers van Celos geconfronteerd worden met handelingen of juist het nalaten daarvan, die arbeidsonrust uitlokken. Werknemers die hun daggelden moesten ontvangen worden onnodig en te lang bewust gedupeerd. Pas nadat de CWO hierover een dreiging liet uitgaan, is een aanvang gemaakt om die recht te trekken. De uitvoering van het gemengd seminar Celos/CWO blijft middels allerlei vertragingstechnieken van de directie van het Celos nog steeds uit. De directie gaat ertoe over een scanidentificatiesysteem in te voeren, zonder de werknemersvertegenwoordiging daarbij adequaat te betrekken.
Opmerkingen door de bond hierover worden door haar afgedaan als niet relevant, terwijl een van de voorschriften in dit geval vereist dat introductie in overleg met de werknemersorganisatie moet geschieden. Bovendien stelt de bond dat de noodzakelijke verbetering en andere materiële voorzieningen prioriteit hebben.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!