Voorlopige hechtenis moordverdachte opgeheven

Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft donderdag ambtshalve de voorlopige hechtenis van de 43-jarige Valga D. opgeschort. Valga staat terecht in de zaak waar de 71-jarige Hendrik Westbroek op 8 december 2016 tijdens een woningbrand aan de Agillalaan is omgekomen. Volgens de magistraat is uit de verklaring van de brandweer nu duidelijk dat de brand niet door de verdachte aan de buitenzijde van de woning is aangestoken, maar aan de binnenzijde is ontstaan. Daarnaast heeft de politie geen specifiek technisch onderzoek verricht over de werkelijke brandoorzaak. De getuigende brandweerman voerde aan dat de brandweer omstreeks 06.57 uur ’s ochtends na de brandmelding op de locatie arriveerde. Aangezien de deuren van de woning op slot waren en al de ramen beveiligd waren met dievenijzer, moesten de brandweerlieden een van de deuren met een koevoet forceren. Hierdoor kon het slachtoffer, dat nog leefde, uit de woning worden gehaald. Volgens de getuige heeft de ambulance echter lang op zich laten wachten, waardoor het slachtoffer kort na het arriveren van de ambulance is overleden. Volgens de brandweer kon hij aan de hand van de brand concluderen dat deze in een kamer is ontstaan. Op 18 januari komt een strafvoorstel.
FR

error: Kopiëren mag niet!