Kirpalani gaat voor soft opening

Kirpalani al geopend ondanks werkzaamheden nog niet afgerond zijnGisteren heeft de soft launch plaatsgevonden van het nieuwe gebouw van Kirpalani aan de Johan Adolf Pengelstraat. Het filiaal dat ongeveer 10.000 m2 aan verkoopruimte beschikt, is gebouwd naast de fabriekshal van waaruit er eerst werd verkocht. Voorheen was de gedachte daar tijdelijk te zijn toen men bezig was met het gebouw aan de Maagdenstraat, maar besloten werd daar te blijven. Volgens een der directieleden, Shyam Kirpalani, is het gebouw echter nog niet af. Het gebouw is voor 40% af. Met de werkzaamheden die nog uitgevoerd moeten worden, zal het gebouw zeker pas rond eind van het jaar 2018 af zijn. Het verschil met alle andere filialen is dat die zaken volgepropt zijn met artikelen. Het gevolg is dat de gangen heel smal zijn en men niet goed kan lopen. Dit gebouw bevat hoofdgangpaden van 4 m dus kan je met alle gemak rond lopen.
De vraag om op deze locatie een grote winkelzaak op te zetten werd steeds groter. Verder vond men het niet prettig om altijd speciaal naar de drukke binnenstad te gaan om de inkopen te doen. “Nu hebben bewoners vanaf Kwatta tot Dijkveld en het hele achterland, inclusief het noorden waar de mensen via de Ringweg kunnen rijden de mogelijkheid hier te komen. Er is een ruime parkeerplaats onder het gebouw waar het de bedoeling is ongeveer 54 parkeerplaatsen te zetten. En nog 102 plaatsen aan de overkant.” Zo tracht Kirpalani het gemakkelijk te maken voor haar klanten om hun inkopen te doen. “De planning om zo een groot gebouw op te zetten doe je overigens ook niet in 2 jaar.” Dit werd jaren terug gepland en pas 2 jaar geleden toen volgens het directielid de recessie pas begon, stonden ze voor het besluit als zij door zouden gaan met de bouw. Vanwege het feit dat bepaalde investeringen al waren gedaan en het materiaal was ingekocht werd na lang wikken en wegen besloten te starten met de bouw. De originele investering was USD 12 miljoen maar het bedrijf staat inmiddels op een investering van USD 14.5 miljoen.
Het gebouw is echter nog niet af. Er moet nu overgegaan worden naar fase 2 waar de bouw van 60% van het gebouw nog moet plaatsvinden. “Daarna krijg je een volledige superstore met alle diensten die Kirpalani aanbiedt, te weten kirpalani com, kirpalani express, kortom alles onder één dak”, aldus Shyam Kirpalani. Dit filiaal is de derde zaak van Kirpalani concern.

error: Kopiëren mag niet!