PLO: “Uitbetaling brandstofcompensatie verloopt prima”

Actiecomité: “Uitbetaling verloopt traag”

De uitbetaling van de brandstofcompensatie door de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) geschiedt momenteel vlekkeloos. Dit bevestigt PLO tegenover Dagblad Suriname. De uitbetaling die vanaf 12 oktober 2017 gestart is, bevindt zich in de afrondende fase. Tal van bushouders zijn reeds uitbetaald, waaronder die van de trajecten Lijn 1, Lijn 7, Lijn 8 en PKS (Paramaribo – Kwatta – Sophia’s Lust). “Slechts enkele trajecten, zoals PL (Paramaribo – Lelydorp), moeten nog uitbetaald worden”, aldus PLO. Alhoewel de overmaking vanuit de autoriteiten naar PLO normaliter per kwartaal geschiedt, is er deze keer voor slechts 2 maanden overgemaakt. Hiermee is er nog steeds sprake van een achterstand van 4 maanden.
Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders, kan zich niet terugvinden in het statement van de PLO. “Die uitbetaling door de PLO verloopt juist heel traag; voorheen werden de bushouders van ongeveer 10 trajecten binnen 1 dag uitbetaald, maar nu heeft de uitbetaling betrekking op slechts 2 tot 3 trajecten per dag. Vroeger was PLO binnen een week klaar met de uitbetaling van de brandstofcompensatie”, beklemtoont Sahadew-Lall tegenover Dagblad Suriname.
Sahadew-Lall die zelf ook een bushouder is van het traject Lijn 2, beschikt nog steeds niet over zijn brandstofcompensatie. “Wij van de route Lijn 2 zijn nog steeds niet uitbetaald, terwijl wij voorheen aan het begin werden uitbetaald. PLO probeert de zaak uit te rekken; het is een tactiek om ons te onderdrukken!” Sahadew-Lall deelde mee dat er niet voor 2 maanden is overgemaakt, maar voor 3 maanden.
Zowel PLO als minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) heeft een poosje geleden bevestigd dat de overmaking van de brandstofcompensatie überhaupt per kwartaal geschiedt. “Hoe betaalt PLO dan opeens 2 maanden uit? Men is gewoon bezig om de uitbetaling op een lange baan te schuiven.” Naar zeggen van het Actiecomité zal de uitbetaling over de derde maand pas in december 2017 geschieden. “Dit betekent dat wij met een achterstand van 6 maanden het jaar 2018 ingaan!” Het Actiecomité merkt op dat meer schoolkinderen en leraren gebruik hebben gemaakt van het particulier vervoer als gevolg van de staking binnen het schoolvervoer.
KSR

error: Kopiëren mag niet!