Alleenstaande vrouw heeft geen idee hoe zij SWM-boete zal betalen

Marlon Oosterling: “Water zal ze zeker krijgen”

Priya Bhagola, bewoner van de Merveilleweg, zit sinds het jaar 2008 zonder leidingwater in haar huis. Vanwege achterstallige betalingen in 2008, werd de watertoevoer naar haar huis afgesloten door de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). Zij heeft het al die tijd met hulp van haar buren (schoonfamilie) moeten doen. Bhagola is een alleenstaande moeder met 3 kinderen. Vorig jaar stapte zij naar de SWM om de watertoevoer wederom op te starten.
In gesprek met Dagblad Suriname geeft Bhagola aan dat zij van de SWM vernam dat zij een boete van SRD 3.300 moet betalen, alvorens de watertoevoer kan worden heropend. “Ik ben gaan informeren als ik de boete inderdaad moet betalen. Blijkt dat ik het moet betalen. Dan pas kan men ons weer aansluiten. Het probleem is dat ik nu alleenstaande ben en niet werk. Er kwam eerder een waterslang vanuit de buren. Die is er niet meer, gezien het voor de buren ook een probleem wordt. Nu moet ik het water met emmers halen”, vertelt Bhagola. Zij kreeg wel te horen dat ze de boete in termijnen mocht betalen. Er kan worden gestart met een bedrag van SRD 1.000 en het te betalen achterstand uit 2008, dat vaststond op ruim SRD 270. “SWM heeft mij precies uitgelegd wat ik moet doen. Ik kijk waarmee ik geholpen kan worden”, aldus Bhagola. Zij heeft nog geen idee hoe de boete te kunnen betalen.
SWM-directeur Marlon Oosterling geeft aan dat iedere aanvraag wordt behandeld. “Water zal ze zeker krijgen. Het gaat dan aan haar liggen als ze het weer afsluiten. Wij zullen haar aanhoren. Als blijkt dat wij misschien ten onrechte teveel hebben berekend, krijgt zij haar geld ook terug. Wij komen altijd tot een vergelijk. Wij sturen mensen die water nodig hebben niet weg.”
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!