Acties OBS opgeschort

De acties van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) zijn opgeschort. De regering heeft gelden beschikbaar gesteld waardoor de bushouders nu weer kunnen voldoen aan hun reguliere verplichtingen zoals het kopen van brandstof. Met het vrijmaken van deze middelen is het onderwijsproces dat voor enkele dagen was verstoord, wederom gegarandeerd. Aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) zegt minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C), dat de rust is teruggekeerd. Partijen blijven on speaking terms om te zoeken naar een structurele oplossing voor de knelpunten binnen het openbaar vervoer. Gisteren heeft de bewindsman de interdepartementale commissie ‘ordening en controle openbaar vervoer’ geïnstalleerd. Deze werkgroep zal binnen 2-3 weken een tussentijdsverslag uitbrengen zodat het ministerie een beeld heeft hoe het beleid op dit stuk verder uitgestippeld moet worden.

error: Kopiëren mag niet!