Perceelhouders woningbouwproject Reeberg wachten

Gronden aan de Reebergweg die zijn uitgegeven, zijn vooralsnog niet van grenspalen voorzien. De minister van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, had de mensen eerder dit jaar gevraagd via de media ‘rustig te wachten’, omdat zaken aangaande het project al aan het rollen waren. Zo had de minister al aangegeven dat in april dit jaar een verkavelaar gevonden was die het gebied zou ontbossen en de infrastructuur zoals de wegen zou aanleggen. De landmeter zou vervolgens de piketten plaatsen voor de percelen. Er was onder andere gezegd aan de mensen dat zij aan het eind van de daaropvolgende maand in kennis gesteld zouden worden waar hun terrein ligt. De mensen hoefden hiervoor, op de ontsluitingskosten na, niets te betalen, had de minister gezegd.
Een perceelhouder geeft aan dat het reeds 5 maanden terug was dat de minister de belofte had gedaan. “We hebben geduldig gewacht en het is bijna 6 maanden geleden dat de minister dit heeft gezegd en we hebben nog geen beweging gezien van iets. Het gaat erom dat als de mensen gebruik willen maken van de diensten van Low Income Shelter Program (Lisp) dat zij minstens moeten weten waar hun gedeelte ligt. Er is ook een controle en monitoringsaspect aan het project. Je krijgt de gelden in kavels en er wordt gecheckt hoe de bouwactiviteiten verlopen en wat er nog gedaan moet worden. Toen de beschikkingen werden verstrekt, zei de minister dat we alvast leningen konden nemen ten aanzien van ons huis. Er zijn mensen die dit inderdaad hebben gedaan, maar ze weten niet waar hun perceel ligt. Hoe lang moeten de mensen het geduld nog opbrengen”, vraagt deze perceelhouder zich af.
Deze mensen verzoeken de minister om dit gedeelte op te lossen zodat zij eindelijk kunnen starten met de bouw van hun huis.

error: Kopiëren mag niet!