Oeververdediging gebouwd nabij de markt van Domburg

Kuldipsingh Infra heeft in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie een oeververdediging gebouwd langs de Suriname rivier nabij de markt van Domburg. ILACO N V heeft als directie voering de toezicht gehouden op de werkzaamheden. De werkzaamheden die in 2015 zijn gestart en in 2016 hervat na een onderbreking zullen volgens planning voor eind december opgeleverd worden.
De 330 meters lange oeververdediging is ter bescherming van de oever tegen hoogwater en erosie. De constructie bestaat uit stalen damwanden. Op de rivier bodem is er steenbestorting aangebracht tegen erosie. Op de damwanden is er een betonnen deksloof aangebracht. Langs de oeververdediging is een looppad aangelegd voor bezoekers. Momenteel wordt een stijger aangelegd nabij de markt, die bestemd is voor boten die oversteken naar Laarwijk en andere plantages.
De kosten van deze werkzaamheden zijn ongeveer 31.877.500 Surinaamse dollar(SRD) en komt uit de staatsbegroting. Het is een duurzame constructie met een levensduur van minimaal 75 jaren. Het ministerie doet een beroep op de samenleving om zo zuinig mogelijk en netjes ermee om te gaan zodat de omgeving netjes blijft. (NII)

error: Kopiëren mag niet!