Roy Boedhoe: “SOL en RBE zijn marktleiders”

1 Roy Boedhoe Sol en RBE zijn  marktleidersDe benzineprijzen zijn enkele dagen terug aangepast. Bij de Gow2 stations is unleaded te vinden voor SRD 6,30 per liter en diesel voor SRD 5, 59 per liter. Bij SOL en de witte pompen kost een liter unleaded SRD 6,80, terwijl diesel SRD 5,78 kost. Unleaded kost bij SOL 50 cent duurder dan bij Gow2. De dieselprijs verschilt met 19 cent.
Het prijsverschil zou een mogelijk effect kunnen hebben op het consumptiegedrag van de consument. Als de consument bijvoorbeeld SRD 100 uit te geven heeft aan brandstof, krijgt die bij SOL 14,07 liters unleaded, terwijl die bij Gow2 15,87 liters kan tanken. Het verschil is hier ruim 1,8 liters op SRD 100. Voor degenen die echt op de liters letten, zou dit toch een te overwegen reden kunnen betekenen. Echter merkt retailer Roy Boedhoe het tegendeel op. Hij benadrukt dat de analyse van de afzetcijfers nog niet bekend zijn. Uit praktische overwegingen kan hij toch stellen dat zo een prijsverschil nog steeds geen effect zal hebben op de afzet van de SOL-producten. “Gow2 is er maar op enkele locaties. Zij hebben maar enkele stations. Gow2 is te klein. SOL en RBE maken samen deel uit van de gemeenschap. Wij zijn de marktleiders. Als je woont op Leiding bijvoorbeeld, daar is er geen Gow2 station. Gaat men dan speciaal op zoek naar een Gow2 station om te tanken? Men zal meer olie verbranden dan het verschil. Ook een verschil maakt niet uit. Hoeveel tankt men? Zelden tankt iemand een volle tank.”
Hoe de prijs precies tot stand komt, wordt door de autoriteiten nog steeds niet transparant gemaakt. Ook voor de pomphouders is dit nog een raadsel. Dit, ondanks er voor de maand augustus al een duidelijk en transparant model voor prijsberekening werd aangekondigd.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!