PLO gestart met uitbetaling brandstofcompensatie voor 2 maanden

Donderdag is de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) gestart met de uitbetaling van de brandstofcompensatie voor 2 maanden. De trajecten Lijn 7 en PKS (Paramaribo Kwatta Sophia’s Lust) zijn donderdag reeds uitbetaald. Dit bevestigt PLO tegenover Dagblad Suriname. De PLO wenste het schema van de uitbetaling van de overige trajecten niet prijs te geven. Alhoewel de overmaking vanuit de autoriteiten naar de PLO normaliter per kwartaal geschiedt, is er deze keer voor slechts 2 maanden overgemaakt. Hiermee is er nog steeds sprake van een achterstand van 4 maanden. Het ziet ernaar uit dat de noodklok die enkele dagen geleden door het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders werd geluid voor het voeren van acties, vruchten heeft afgeworpen waardoor de rust binnen het particulier vervoer terug is gekeerd. Het is nog niet duidelijk welk standpunt het Actiecomité zal innemen tegen de verhoging van de brandstofprijzen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!