Brug Saramaccadoorsteek wordt ook vierbaans

De regering heeft volgens Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), er alles aan gedaan om de doorstroming van het verkeer aan de Van t Hogerhuysstraat (Saramaccadoorsteek) te bevorderen. De wegcapaciteit is door de jaren heen flink afgenomen. Door middel van de verbreding van de huidige Highway en de brug aan de Van ‘t Hogerhuysstraat naar 4 banen, proberen de autoriteiten de doorstroming van het verkeer zo meteen vlotter te laten verlopen.
Om de werkzaamheden aan deze brug te kunnen uitvoeren, zal de brug tijdelijk moeten worden afgesloten. In dit kader wordt er inmiddels al gewerkt aan plannen voor een alternatieve brug, welke de Sir Winston Churchillweg (in de buurt van Vabi) en de Industrieweg Noord (voor Bruynzeel) zal verbinden.
Deze brug zal tijdelijk worden ingezet. Wip stelt dat eenmaal de brug er al zal zijn, die mogelijk verder kan worden ingezet. De verkeerssituatie zal ook daarop moeten worden afgestemd. Een tijdslijn voor dit project is nog niet bekendgemaakt. Het valt in ieder geval binnen het Dalian 4 project.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!