Dc Pinas: ‘Politiek verdeelt Marrongemeenschap nog teveel’

Onder de Marrons in stad en district bestaat er een nog te grote verdeeldheid. Met name de politieke voorkeur houdt de onenigheid in stand. Daarom moeten Marrons bewuster worden gemaakt van de situatie, die hun ontwikkeling zo vaak remt. Dit is de mening van districtscommissaris Yvonne Pinas. Volgens Pinas werkt de politieke verdeeldheid zowel de volledige integratie binnen de Surinaamse samenleving alsook de economische vooruitgang tegen. “Ik ga naar verschillende gebieden en maak mee hoe mensen elkaar tegenwerken op basis van partijpolitieke achtergronden”, zegt zij. De dc, die lid van de Nationale Democratische Partij (NDP), zegt zich van bewust te zijn geen verdeeldheid te zaaien in het binnenland waar zij werkt. Zij weet ook niet op welke manier kan worden gezorgd voor een krachtige bundeling tegen achteruitgang en of stilstand. Elkaar respecteren en accepteren is al een geweldige start. Volgens Pinas doet de jarenlange etnische verdeeldheid geen kwaad. Tijdens de activiteiten gisteren in de Palmentuin ter herdenking van de Dag der Marrons, kwam de dc poolshoogte nemen bij met name de stand van een groep der Matuariers.

error: Kopiëren mag niet!