Jogi: “Adhin bezig met partijpropaganda in mandirs”

De pakketten die door de waarnemend president waren meegenomen voor de bezoekers van een mandir in Saramacca (foto: BIC Saramacca)
De pakketten die door de waarnemend president waren meegenomen voor de bezoekers van een mandir in Saramacca (foto: BIC Saramacca)
“Adhin is bezig met staatsgelden en voedselpakketten partijpropaganda te voeren”, zegt assembleelid Mahinder Jogi (VHP) aan Dagblad Suriname. Jogi voert aan dat waarnemend president Ashwin Adhin eind september in verband met de viering van Navratri een bezoek heeft gebracht aan mandirs op Groningen en Maho in het district Saramacca. Het waarnemend staatshoofd heeft hierbij cadeaus in de vorm van voedselpakketten meegenomen voor aanwezigen. “Een zuiver voorbeeld waar de NDP met staatsmiddelen bezig is partijpropaganda te voeren om de samenleving zoet te houden. Aan de ene kant heb je de mensen verarmd en een uitzichtloze situatie geboden en nu ben je bezig een beetje honing te smeren aan de mannen hun lippen.” De politicus benadrukt dat regeringstoppers ‘op moeten houden met het stoeien met staatsmiddelen, omdat het uiteindelijk om gemeenschapsgelden gaat’. De VHP’er heeft in de afgelopen periode steeds kritiek geleverd op de manier waarop voedsel- en schoolpakketten vanuit de overheid worden gedistribueerd. Volgens hem komt het steeds voor dat loyalisten van regeringsgezinde partijen op slinkse wijze extra winsten hieruit proberen te maken, terwijl het pakkettenbeleid slechts een manier is om mensen zoet te houden.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: