Aandacht gevraagd voor abattoir Nickerie

1 Aandacht gevraagd voor abattoir  NickerieWereldwijd is 04 oktober uitgeroepen tot Dierendag. Kiran Sitaram-Tahdil, districtsraadslid (dr-lid) uit Nickerie, maakte zich op die dag zorgen over de situatie van dieren in haar district. Zij richt haar aandacht op slachtvee. Reeds geruime tijd bevindt het abattoir van Nickerie zich volgens haar in een zeer ongezonde/ onhygiënische en onbehoorlijke staat. “Wanneer u naar de situatie kijkt, kunt u zelf beoordelen. Het terrein zit vol plas. Ook waar de dieren gebonden en nuchter gehouden worden voor de slachting, is geen aanzienlijke plek. Het slachten van de dieren is al zo erg. Moeten ze ook nog dagenlang in de plas zonder eten zo lijden? Het nieuw slachthuis staat jaren uit te kijken naar openstelling. Ik kan me niet voorstellen waarom het openstellen zolang duurt, terwijl de behoefte zo groot is”, zegt Sitaram-Tahdil.
Over het algemeen moet men volgens haar dieren goed verzorgen en behandelen. Zij benadrukt daarom dat niet alleen 4 oktober als een dag van aandacht of zogenaamde bewustwording moet worden beschouwd. “Wanneer we de ontwikkelingen in ons district volgen, zien we dat er niet eens gehoor geven wordt aan deze uitgeroepen dag. Het is triest wanneer we bij het slachthuis van Nickerie een arm dier, dat geslacht zal worden, dagen zo in het water moeten zien staan. En dat ook voordat het geslacht wordt”, verteld het dr-lid.
Het nieuw groot complex aan de Van Idsingaweg, waar zoveel financiële middelen en energie in is gestopt, staat voor niets. Er is meerdere malen aandacht gevraagd van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, maar er is nog steeds geen gehoor aan gegeven. “De minister moet prioriteiten stellen met betrekking tot ingebruikname van het nieuw abattoir. We dienen onze dieren met respect en op de correcte wijze te behandelen”, aldus Sitaram-Tahdil.

error: Kopiëren mag niet!