Nieuw bestuur JCI zal bijdrage leveren voor kwaliteitsonderwijs

JCI Nilom Board 2018 van links naar rechts: Andy Tjoe A Long, Guillermo Castillion, Gilian Pooters, Mario Vermeer en Leon Campagne
JCI Nilom Board 2018 van links naar rechts: Andy Tjoe A Long, Guillermo Castillion, Gilian Pooters, Mario Vermeer en Leon Campagne
Het is reeds vastgesteld dat het nieuwe Junior Chamber International (JCI) Nilom-bestuur samen met de leden zich sterk zal maken om bij te dragen aan Sustainable Development Goal nummer 4, te weten Quality Education door middel van een Motivation and Awareness programma, welke op diverse schollen op voj- en vos-niveau verzorgd zullen worden. Dit programma leert studenten onder andere hoe zij hun tijd effectief kunnen managen, wat de leiderschapskwaliteiten zijn en hoe zij die kunnen aanscherpen, het schrijven van sollicitatiebrieven en wat er van hen verwacht zal worden wanneer zij uiteindelijk geaccepteerd zullen worden voor een baan of eventueel hun eigen onderneming zullen opstarten. Dit project is van het jaar ook uitgevoerd en het heeft een aanzienlijke bijdrage gehad op de scholen Imeao 1, Imeao Nickerie, Paulusschool, Scholengemeenschap Saramacca en waar de trainingen zijn verzorgd.
Het nieuwe JCI-bestuur voor het jaar 2018 is inmiddels gekozen. Elk jaar wordt rond deze periode van het jaar het bestuur voor het komend jaar gekozen en ook dit jaar heeft de organisatie een daverend team, dat zich sterk zal maken voor het leiden van deze organisatie. De gekozen local president voor het jaar 2018 is Gilian Pooters, ‘een zeer actieve Surinaamse burger met onvoorwaardelijke liefde voor ons land’. Hij zal samen met zijn overige bestuursleden, te weten Mario Vermeer (local secretary), Andy Tjoe A Long (vicepresident internal), Leon Campagne (vicepresident external) en Guillermo Castilion (penningmeester), sturing geven aan deze organisatie. Het gekozen bestuur heeft onder andere als taak om binnen de samenleving jonge leiders van verschillende achtergronden te identificeren en hen te interesseren om deelgenoot te worden van de organisatie. Dit zorgt niet alleen voor het voortbestaan van de organisatie, maar zeker ook dat er waardige leiders worden afgeleverd aan de maatschappij. Binnen de organisatie is het bestuur er om de organisatie te leiden en de ideeën of projecten uit te voeren, die door de leden voorgedragen worden. Vandaar ook het thema van het jaar: Creating opportunities for every ambition. In de maand november zal het gekozen bestuur samen met de leden een brainstormsessie organiseren, waaruit na discussie en relevante onderbouwing en onderzoek, diverse projectvoorstellen zullen voortvloeien.
Dit bestuur zal zich verder ook sterk maken om de samenwerkingen met overige ngo’s op te krikken en daar waar er raakvlakken zijn, te bundelen om op die wijze een grotere impact te creëren in de gemeenschap. De eerste activiteit van het jaar is de annual meeting en die zal gehouden worden op donderdag 18 januari 2018. Dit is een van de meest belangrijke meetings van het jaar, waarbij de diverse commissievoorzitters officieel geïnstalleerd zullen worden, waardoor zij bevoegd zijn om te starten met het uitvoeren van de diverse projecten.

error: Kopiëren mag niet!