Ingrid Karta-Bink: “Door camera’s te plaatsen kan je geen criminaliteit bestrijden”

President Desi Bouterse is van plan om de binnenstad alsook de districten te voorzien van camera’s om de steeds toenemende criminaliteit een halt toe te roepen. In dit kader zal het project ‘Safe City’ in december 2017 van start gaan met medewerking van China. “Om de criminaliteit te kunnen bestrijden, dient men eerst te weten wat de oorzaak daarvan is. Het komt door armoede! En waarom leven mensen in armoede? Omdat de werkloosheid veel te groot is! Dit moet de president aanpakken in plaats van het plaatsen van camera’s”, beklemtoont het PL-assembleelid Ingrid Karta-Bink tegenover Dagblad Suriname. Naar zeggen van Bink zou de president een meer oorzaakgerichte benadering moeten hanteren om dergelijke maatschappelijke issues op te lossen. “Als je geen bedrijven opzet om werkgelegenheid te creëren, zal de armoede vanzelfsprekend toenemen. De camera’s die de president wil plaatsen, zijn slechts een klein hulpmiddel dat een beetje rust kan brengen binnen de samenleving.”
Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol), dat zelf met tal van interne issues te kampen heeft, heeft nog steeds geen nieuwe minister. Het is dus de vraag wie het ‘Safe City’ project binnen deze korte tijd zal leiden en bewerkstelligen. Bink brengt in herinnering dat het flitspalenproject, welke uitsluitend in Paramaribo zou plaatsvinden, nimmer van de grond is gekomen. De volksvertegenwoordiger hoopt derhalve dat het ‘Safe City’ project niet dezelfde afloop zal hebben. Het plaatsen van flitspalen was een project van de toenmalige minister, Jennifer van Dijk-Silos, en daarvoor van minister Belfort en minister Santokhi. “We hebben de ervaring dat het beleid van een gewezen minister bij elke wisseling van de wacht binnen een ministerie niet overgenomen wordt door de opvolger. Wanneer men in die rijdende trein instapt, gaan ze in plaats van door te rijden ‘sukkelen’ door weer andere projecten te evalueren. Hieraan gaat er veel tijd verloren.” Bink spreekt de hoop uit dat degene die uiteindelijk de scepter zal zwaaien op Juspol de achterstallige projecten van dit ministerie zal oppakken.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: