Gajadien: ‘Equatoriaal Guinee exit-plan Bouterse’

President Desi Bouterse en collega Theodoro Obiang
President Desi Bouterse en collega Theodoro Obiang
Hoewel het overgrote deel van het parlement geen economische voordelen ziet bij een samenwerking met Equatoriaal Guinee, kijkt NDP-fractieleider Andre Misiekaba toch positief naar deze samenwerking. “Een relatief klein land dat rijk is aan aardolie, terwijl er ook een industriepark is opgezet.” Zo beschreef Misiekaba het Afrikaans land dinsdag bij de behandeling van de ontwerpwet houdende goedkeuring van de Raamovereenkomst voor economische, wetenschappelijke, technische en culturele samenwerking tussen de regering van de Republiek Suriname en de regering van de Republiek Equatoriaal Guinee. Misiekaba voerde aan dat het normaal gebruik is dat regeringsleiders in het kader van de internationale politiek afspraken met elkaar hebben. Echter zijn er bepaalde momenten, waarbij die vriendschapsbanden breder moeten worden geregeld op het niveau van landen. Assembleelid Asiskumar Gajadien ziet echter helemaal geen voordelen bij een samenwerking. De politicus verwijst naar het geval waar de voormalige Gambiaanse president, Yahya Jammeh, is opgevangen in Equatoriaal-Guinea. De voormalige president verloor begin december de verkiezingen van Adama Barrow, maar weigerde zijn nederlaag toe te geven. Uiteindelijk stemde hij er na lange onderhandelingen mee in om het land, dat hij 22 jaar met ijzeren vuist had geleid, te verlaten. De parlementariër krijgt steeds het vermoeden dat president Desi Bouterse bezig is zijn escape-plan te regelen naar dit land.
FR

error: Kopiëren mag niet!