Sint Gertrudeschool wint Handhygiëne Scholenwedstrijd

1Sint Gertrudeschool wint Handhygiene (3)De Sint Gertrudeschool is gisteren winnaar geworden van de Handhygiëne Scholenwedstrijd. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk de OS Gijsbertusschool en de OS Lelydorp, terwijl OS Meerzorg de vierde plek bezette. In de categorie vakscholen ging de Nijverheidsschool er met de beker vandoor.
In de Chinese Sporthal bekampten de scholen elkaar op sportieve wijze. Middels zang, dans en toneel brachten zij tot uiting hoe belangrijk een goede handhygiëne voor de gezondheid is. Vanwege een miscommunicatie kon de OS Mariënburg helaas niet meer meedoen. Voorts bleken alle studenten en enkele begeleiders van Stichting Tana getroffen te zijn door het thans heersende oogvirus, waardoor zij moesten afhaken. Volgens Gracielle Wongsoredjo, business unit manager van Intermed Caribe, blijkt hieruit des te meer hoe belangrijk handhygiëne is bij het voorkomen van ziekten en de overdracht ervan.
De jury, bestaande uit voedseltechnoloog Ricky Stutgart, Carmen Paal van het BOG en Ruben Tjoe Fat, voormalige coördinator van Intermed voor Handhygiëne, had het niet gemakkelijk. De eerste en tweede plaats in de categorie basisscholen verschilden slechts een half puntje. Vrijwel allen waren het erover eens dat de scholen ontzettend hard hadden gewerkt om hun kunnen te tonen. Alle deelnemende scholen krijgen een compleet handenwassensysteem. De winnaars krijgen drie maanden lang refills, terwijl de overige scholen een maand lang refills krijgen.

error: Kopiëren mag niet!