Petitie voor afschaffing visumplicht voor Surinamers

Surinamers die naar Nederland komen voor familiebezoek moeten nog steeds een visum hebben, terwijl veel landen die geen nauwe banden hebben met Nederland, zoals Mexico en Brazilië, geen visumplicht hebben. Dat is ongetwijfeld niet redelijk, daarom is Stichting Petities.nl, een online petitie gestart voor het afschaffen van de visumplicht voor Surinamers. De petitie “Schaf de visumplicht voor Surinamers af” is online beschikbaar voor een ieder die het wil ondersteunen. Dit is de zoveelste keer dat deze discussie wordt aangezwengeld.
Ram Rambaratsingh, adviseur Stichting “Satya Dharma” te Hoogvliet, vindt dat Nederland de visumplicht nooit had moeten invoeren. Suriname heeft een bijzondere band met Nederland namelijk, wij zijn 300 jaar Rijksgenoten geweest. Wij hebben een familiaire, culturele, economische en historische banden met Nederland.
Ramon Ramsodit, Voorzitter van Stg. Satya Dharma uit Hoogvliet, hoopt hiermee de Tweede Kamer zover te krijgen dat de visumplicht voor Surinamers wordt afgeschaft. “Wij zijn de heer Harry van Bommel, de Ambassadeur van stg. Satya Dharma Hoogvliet zeer dankbaar dat hij ons met dit soort projecten helpt. Graag zou Stichting Petities.nl, zeer op prijs stellen indien u onze petitie zou ondersteunen door dit te tekenen en door te sturen naar familie en vrienden. De petitie kunt u bekijken op: https://geenvisumvanuitsuriname.petities.nl

error: Kopiëren mag niet!