Diakonessenhuis ontvangt nieuwe bililamp

Diakonessenhuis ontvangt een nieuwe Infantulus bililampTijden veranderen, technieken worden anders en beter. Geelzucht bij pasgeboren baby ’s (te hoge concentratie bilirubine in het bloed) wordt bestreden met een fototherapielamp met blauw -ultraviolet- licht welke negatieve bijwerkingen kan hebben. De infantulus lamp gebruikt 3 verschillende kleuren Led licht, waardoor het blauwe licht tot een heldere gloed wordt teruggebracht en de bijwerkingen tot een zeer laag niveau reduceren. Deze lamp wordt bovendien niet heet en kan heel eenvoudig bovenop de couveuse worden gelegd, een welkome aanvulling voor de verpleging van de baby ’s in het Diakonessenhuis. Vorig jaar al kon verpleegkundige Annèt van Londen, The Surgeonfish Charity – van The Surgical Company Group – overhalen een nieuwe borstkolf te doneren. Nu waren zij bereid, met medewerking van Infantulus fabrikant DMT, het geld voor deze nieuwe bililamp plus vervoerskosten te geven. De aanschaf van de lamp is een persoonlijk initiatief van Annèt (en Kees) van Londen.
Kees van Londen is secretaris van de Stichting Zorg Samen voor Suriname. Deze stichting zorgt voor het vervoer van hulpgoederen naar Suriname zo ook deze lamp. Malthy Sietaram, gynaecoloog in het Diakonessenhuis, heeft namens Annèt van Londen het vooroverleg met de Babykamer van het Diakonessenhuis gevoerd en gisteren de bililamp overgedragen aan Margary Muringen van de afdeling Kindergeneeskunde Diakonessenhuis en zuster Griselda Vliet – Van der Leeuw van de afdeling Verloskamer/Babykamer. Het Diakonessenhuis waardeert de donatie bijzonder en bedankt de donateurs voor de nieuwe bililamp.

error: Kopiëren mag niet!