Minister Samsoedin: “Ik word betaald door de overheid en daarvoor werk ik”

Minister Samsoedin Ik wordt betaald    door de overheid en daarvoor werk ikSatin Soekhoe heeft eerder deze week nog gereageerd op aantijgingen richting zijn bedrijf en de mister van RGB, Roline Samsoedin. Op social media circuleerden sinds vorige week berichten over steekpenningen die zouden zijn betaald rond de toekenning van een perceelland groot 14.500 ha. Hierbij werd specifiek de naam van Soekhoe als directeur van de Surinaamse Hout en Houtverwerking Industrie NV en van de minister genoemd.
Soekhoe gaf aan journalisten aan dat hem nooit is gevraagd naar steekpenningen voor toewijzing van de beschikking, noch onder het bewind van ex-minister Steven Relyveld noch onder bewind van de huidige minister. De ondernemer meent dat het buiten zijn principes is om iemand steekpenningen te geven. Het verbaast hem daarom niet dat dit principe hem is afgestraft. Hij doelt hierbij ook de mogelijkheid dat anderen dit wel zouden hebben gedaan om aan hetzelfde stuk grond te komen. Door minister Samsoedin werd na constatering van een ‘oneigenlijke procesafhandeling’, de concessie bij Suriwood Lumber Company NV ingetrokken en vervolgens aan de Surinaamse Hout en Houtverwerking Industrie NV toegekend.
Suriwood Lumber Company NV gaf eerder aan dat met deze handeling van de Staat de directie van Suriwood aan het twijfelen is als er nog wet en recht gelden in Suriname. Desondanks houdt minister Samsoedin vast aan wat Soekhoe heeft verklaard. Dit maakte de minister eerder deze week in gesprek met Dagblad Suriname ook hard. De minister weerspreekt ook het aannemen van steekpenningen voor het toekennen van deze beschikking. “De heer Soekhoe heeft al gereageerd. Wat hij heeft gezegd, is de realiteit. Als mensen zeggen dat ik tjuku heb genomen, lig ik er niet wakker van. Ik neem geen gelden van mensen aan. Ik word betaald door de overheid en daarvoor werk ik.”
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!