Gregory Rusland: “Regering doet alles aan om actie te frustreren”

De ambtenaren hebben vóór de afgesproken datum met de regering hun koopkrachtversterking ontvangen. Critici vragen zich nu af welk beweegreden de oppositionele politiereorganisaties nog zullen opwerpen om de ambtenaren op 20 mei op de been te krijgen richting Grun Djari. Het geven van een politiek antwoord op een politiek antwoord (arrestatie van drie burgers) blijkt volgens critici ook al een verouderd beweegreden te zijn geworden. Zeker aangezien de mensen die werden aangehouden er momenteel geen issue van maken, waarbij een van hen ook niet meer deelneemt aan de protestmanifestaties.
Een ander obstakel voor de politieke organisaties zal zijn om de ambtenaar op de zaterdag in de middag op de been te brengen. “Ambtenaren willen alleen op werkdagen actie voeren. Op de zaterdag doet men boodschappen. Misschien zou het op een zondag wel lukken om meer mensen op de been te brengen, aangezien men meestal op de zondagen toch vrij is”, stelt een criticus.
Alle oppositionele partijen zijn momenteel, volgens gastheer Gregory Rusland, hun mensen aan het mobiliseren. NPS is al bezig met vergaderingen in de verschillende wijken in het kader van 20 mei. De structuren worden opgeroepen. Hij denkt dat alle partijen dit ook op dezelfde manier oppakken. Hij benadrukt wel dat dat de regering aan de andere kant er alles aan doet om de actie te frustreren. “Dat zullen zij doen. Zij zullen hier en daar acties ondernemen, denkende dat de mensen zullen afzien om te komen. Eerst probeerden zij de frustratie bij ons te wekken met betrekking tot de locatie van de manifestatie. Dat is niet gelukt. Nu probeert men het andersom”, stelt Rusland.
De NPS -voorzitter wijst ook op uitspraken van de minister van Financiën, die stelt dat het economisch beter gaat met Suriname. Echter ziet Rusland dit als onderdeel van een plan om de acties te ondermijnen. Naar zijn oordeel moet de Surinamer dit proberen in te zien en na te gaan als de regering de beloftes inderdaad waar maakt. Rusland roept de Surinamers ondanks de tegendruk op om zich massaal op te geven in Grun Djari op 20 mei.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!