Brandweer Groningen onder water

Frontfoto 2De regens die sedert dinsdag met bakken uit de hemel vallen, hebben grote delen van het district Saramacca onder water gezet. Behalve dat groente-aanplanten, erven en woningen geteisterd zijn, zitten ook de brandweermannen van de kazerne Groningen met natte voeten. Dagblad Suriname sprak met brandweercommandant Ronald Djodikromo. Dat de kazerne vol zit met water, maakt hij voor het eerst mee. Djodikromo zit vanaf 2005 aan als commandant. Hij vertelt dat de gehele situatie is gerapporteerd aan de leiding in Paramaribo.
“We kunnen er niets aan doen”, verzuchtte hij. Aan brandweerlieden is de opdracht gegeven om de shift te draaien tot de volgende ochtend. De werkzaamheden vinden normaal voortgang. In geval van een brand kan de brandweer normaal uitrukken.
Behalve dat de wateroverlast voor schade heeft gezorgd, is er ook sprake voor ongerief onder de brandweermannen. Ze kunnen geen gebruik maken van de toiletten en de kraan. Djodikromo is het filiaal van de Volkskredietbank (VCB) zeer erkentelijk dat zij hun medewerking hebben toegezegd om gebruik te maken van hun toiletten.
Behalve dat kasten met spullen van brandweerlieden schade hebben opgelopen, is ook de hydrofoor defect geraakt. De commandant verduidelijkt dat zij geen keus hebben. Voor hen is het momenteel werken geblazen in een heel onhygiënische waterrijke omgeving. “Werken met waterlaarzen aan”, zo betitelt commandant Djodikromo de situatie.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!