Actiecomité: “SRD 1.85 is een bedelaarstarief!”

Actiecomit+¬ staat niet achter nieuwe tarieven busvervoerDe trekker van het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders, Suraj Sahadew-Lall, zegt tegenover Dagblad Suriname dat hij niet eens is met de nieuwe tarieven van het openbaar vervoer. “Met de gemiddelde inflatie van 67.5% zou het tarief SRD 2.50 moeten bedragen! Het tarief van SRD 1.85 die wij nu hebben, is totaal niet gegrond; de PLO heeft geen enkele calculatie aangetoond hoe zij aan dit tarief is gekomen! Het is niet anders dan een bedelaarstarief.” Volgens Sahadew-Lall zijn de nieuwe tarieven niet in samenspraak met de 1300 bushouders bepaald, maar door de voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), John Mahadewsingh, opgelegd.
Op de onlangs gehouden vergadering van de PLO op 11 mei kreeg Sahadew-Lall met enkele anderen geen toegang. “Als wij op de vergadering aanwezig waren, zou Mahadewsingh zijn wil niet kunnen doordrukken! Er waren ongeveer 120 bushouders aanwezig, waarvan 80 geen lid zijn.” Sahadew-Lall vindt het noodzakelijk dat minimaal de helft van de landelijke bushouders haar goedkeuring geeft voor de nieuwe tarieven. “Dit was niet het geval! Uit interne kringen hebben wij vernomen dat delen van het PLO-bestuur binnenkort geaccommodeerd zullen worden met een SLM huurbuscontract. Daarom heeft hij er alles aan gedaan om de tarieven op te leggen aan de bushouders. Als de president corruptie wil aanpakken, moet hij alvast beginnen bij de PLO!”
Volgens Sahadew-Lall vergeet men vaak dat een bus een investering is van boven de USD 20.000. “Hoe gaan wij nu met een tarief van SRD 1.85 zo een investering terug kunnen verdienen?” Daarnaast zijn de prijzen van busonderdelen schrikbarend. “In de komende maanden zullen wij met grote verrassingen naar het bestuur van de PLO komen!” Sahadew-Lall wenste niet in te gaan op de inhoud van de ‘grote verrassingen’. “De onderdrukking van de PLO-voorzitter zal niet lang voortgezet worden. Wij gaan onze strijd niet opgeven, totdat wij gerechtigheid zullen bereiken! Als bushouders willen wij datgene verdienen waarop wij recht hebben. Ook de problemen die wij ervaren binnen deze sector, willen wij opgelost zien.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!